GERBER POGAČA
50 ml ulja
20 g kvasca
2 kašike kisele pavlake
1 kg brašna
1 belance
1 jaje
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
Za premazivanje kora:
4 kašike ulja (za premazivanje kora)
1 žumance (za premazivanje cele pogače)
Priprema
20 g kvasca
2 kašike kisele pavlake
1 kg brašna
1 belance
1 jaje
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
Za premazivanje kora:
4 kašike ulja (za premazivanje kora)
1 žumance (za premazivanje cele pogače)
Priprema
Zamesiti testo i ostaviti ga da odstoji 15 minuta. Zatim testo odvojiti na 4 veće loptice i 4 manje loptice.
Četri veće loptice razviti u veličini pleha u koji ćemo da pečemo pogaču, zatim svaku razvijenu lopticu premazujemo sa uljem. Tri premažemo, a četvrtu ne premazujemo.
Kada smo koru prebacili u pleh, isečemo je na osmine i svaku koru (laticu) povlačimo u stranu, tako sve četri korice povlačimo jednu, pored druge na stranu.
Majstore odlična!
ReplyDeleteHvala Jelena <3 <3
ReplyDelete