KRALJEVSKA POGAČA





KRALJEVSKA POGAČA
KRALJEVSKA POGAČA


Za testo:

1 kg brašna

250 g mleka

250 g vode

1 kockica kvasca

1 kašika šećera

2 kašičice soli

50 ml ulja

1 kašika sirćeta

2 jajeta



Za fil:

100 g šunkarice




3 kašike ajvara
2 jajeta
150 g sira
150 g blitve

Za premaz:

50 g margarina





 Zamesiti testo od datih namirnica. Ostaviti testo 15 minuta, da odmori. Zatim podeliti testo na 11 loptica.
Svaki kolačić razviti veličine većeg tanjira, izrendati malo margarina na koru i preklopiti je drugom korom.
Tako sastavljati po dve kore, zajedno i samo je jedna kora gde idu tri razvijena kolačića i ta kora ide prva u plehu.
Iseckati blitvu staviti jedno jaje i malo sira, posoliti i sve zajedno dobro izmešati.
Prvu razvijenu koru (gde idu tri razvijena kolačića) staviti u pleh, preko kore staviti pola smese od iseckane blitve.


 Zatim razviti drugu koru (gde idu dva kolačića) staviti namaz od sira i jaja i preko sira poređati šunkaricu.



 Zatim ide treća kora (isto dva kolačića) preko kore idu 3 kašike ajvara.



 Zatim ide četvrta kora (isto dva razvijena kolačića) preko nje ide opet blitva.



Odozgo ide peta kora (isto dva razvijena kolačića). Celu pogaču isečemo u kocke premažemo pavlakom i jajima i odmah pečemo.



 Pogaču pečemo 40 minuta na 200 C. Prvo je pečemo 20 minuta, a zatim još 20 minuta, ali pokrivenu sa papirom za pečenje, (pečenje mnogo zavisi i od rerne).
Veličina pleha je 34x22




Популарни постови са овог блога

POSNA TROBOJNA OBLANDA

BELA PLAZMA TORTA

POSNA TORTA SA MEDENIM SRCEM