POSNA MEDENA TORTA
POSNA MEDENA TORTA |
4kašika meda
4kašika šećera
2vanilin šećera
1/2kašičice peciva
1kašičica sode
1,dl.ulja
3dl.kisele vode
4kašike mlevenog maka
4kašika šećera
2vanilin šećera
1/2kašičice peciva
1kašičica sode
1,dl.ulja
3dl.kisele vode
4kašike mlevenog maka
FIL:
500ml.vode
1puding(ukus banane)
4kašika gustina
7kašika šećera
150g.margarina ili putera.
Priprema:
Sastaviti sve za kore varjačom(osim mlevenog maka).
Dobijenu masu podeliti na četri jednaka dela .
Peći dve iste kore a u druge dve dodati po dve kašike mlevenog maka. Kore peći na 180. C 10 min. dimenzije pleha 20x30.
Sastaviti sve za kore varjačom(osim mlevenog maka).
Dobijenu masu podeliti na četri jednaka dela .
Peći dve iste kore a u druge dve dodati po dve kašike mlevenog maka. Kore peći na 180. C 10 min. dimenzije pleha 20x30.
FIL.Staviti vodu da provri a u drugom sudu sa malo vode sastaviti puding,šećer i gustin,zatim masu u mlazu sipati u provrelu vodu.Kad se fil zgusne ohladiti ga pa sastaviti sa umućenim margarinom.
Fil podeliti na četri jednaka dela pa filovati kore
Filovati :Bela kora.fil,crna kora,fil,bela kora,fil,crna kora,fil,odozgo kokos i mak.
Comments
Post a Comment