RASCVETANI CVET




RASCVETANI CVET
RASCVETANI CVET

               

20g.kvasca

500-600 g brašna1 jaje1 belanace50 ml ulja2 kašičice soli1 kašičica šećera          250 ml mleka50 ml vode2 kašike kisele pavlakeZa premazivanje kora:50 g margarina ili putera


Priprema



 Zamesiti testo pa ga ostaviti da odmara 15 minuta. Zatom nadošlo testo podelimo ma 5 dela. (loptice)



 Razvijati svaku koru veličine većeg tanjira i premazivati topljenim margarinom. Ređati kore jednu na drugu samo poslednju petu koru ostavimo ne premazanu. Poređane kore prebaciti u pleh.



 Prvo obeležimo osam delova (da se zna gde treba da se seče)
 U svaku obeleženi osminu sečemo krak. Tako isečemo osam kraka.



 Zatim testo gde smo ga samo obeležili sada sečemo do kraja, ivice testa povlačimo sa obe ruke i povlačimo ih ispod formirane latice. Ovo ponavljamo sa svakom osminom.
Kad su latice formirane pritiskamo ivice (između redova) pomoću štapića. Isto pritiskamo štapićem i ivice krakova. Kako se pritiska testo tako se latica lista.


Pogaču ostaviti da odmori premazati žumance
tom posuti susamom i peći.
Peći na 200 C oko 30 minuta. Dok pogača ne dobije lepu boju.





Популарни постови са овог блога

POSNA TROBOJNA OBLANDA

BELA PLAZMA TORTA

POSNA TORTA SA MEDENIM SRCEM