RASCVETANI CVET -POGAČA
Potrebno je :
1 kg. brašna
500 ml. mleka
100 ml ulja
20 g kvasca
1 kašičica sirćeta
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
3 jaja
50 g blitve
2 kašike ajvara
1 kašičica kurkume ili žumanac
Potrebno je :
1 kg. brašna
500 ml. mleka
100 ml ulja
1 kg. brašna
500 ml. mleka
100 ml ulja
20 g kvasca
1 kašičica sirćeta
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
3 jaja
50 g blitve
2 kašike ajvara
1 kašičica kurkume ili žumanac
Priprema:
Zamesiti testo od brašna, ulja, kvasca, šećera, mleka, jaja, sirćeta, i soli. Ostaviti testo 10 minuta. Zatim testo podelimo na dva dela-veći i manji. Veći deo podelimo na tri dela; veći, manji i najmanji. U veći deo stavimo blitvu u manji deo ajvar, a u najmanji deo žumanac ili kurkumu.
Zamesiti testo od brašna, ulja, kvasca, šećera, mleka, jaja, sirćeta, i soli. Ostaviti testo 10 minuta. Zatim testo podelimo na dva dela-veći i manji. Veći deo podelimo na tri dela; veći, manji i najmanji. U veći deo stavimo blitvu u manji deo ajvar, a u najmanji deo žumanac ili kurkumu.
Zatim onaj deo gde smo stavili blitvu odvojimo na četri loptice svaku razvijemo u veličini pleha i premazujemo topljenim margarinom, tako tri kore, a četvrtu ne mažemo.
Isečemo koru na osmine i povlačimo ivice prema ivici pleha.
Ovo isto uradimo i sa drugim manjim testom u koji smo stavili ajvar. Samo što ivice mora da budu u sredini zelene kore.
Zatim isto ovo ponovimo i sa žutom korom.
Manji deo testa podelimo na 6 loptice. Mažemo po dve kore tako da dobijemo tri kolačića, koja odmah sečemo na osmine i svaku osminu ređamo u pleh samo voditi računa da ivice dolaze uveku u sredini prethodne kore.
Comments
Post a Comment