ŠAMPITA


ŠAMPITA

KORA:
6 žumanca
6 kašika šećera
6 kašika brašna
2 kašike ulja

Za fil:
6 belanca
12 kašika šećera
Preliv od šećera:

100 g šećera
3 kašike vode
1 kesica vanilinog šecera
Sve sastojke za koru umutiti i ispeći koru na 200 stepeni 15 minuta.
Fil: 6 belanaca umutiti na pari sa 12 kašika šecera. Mutiti 10 minuta na najmanjoj brzini na mikseru.

Dok belanca mutimo u lončetu stavimo 100 g šećera sa vodom i vanilom 
Kada su belanca umućena polako u mlazu sipati preliv (treba da bude malo gušći od preliva za slatko).
(ukupno mućenje belanaca 15min.)

Preliti koru filom.

Brzo poravnati dekorisati i staviti u frižider.

Istopiti malo čokolade i preliti šampitu.
ŠAMPITA
ŠAMPITA



Šampita
Šampita




Šampita
Šampita



Šampita
Šampita



Šampita
Šampita



Šampita
Šampita





Šampita
Šampita

Šampita
Šampita

Šampita
Šampita



Šampita
Šampita











Популарни постови са овог блога

POSNA TROBOJNA OBLANDA

BELA PLAZMA TORTA

POSNA TORTA SA MEDENIM SRCEM