AJVAR sa senfom
AJVAR sa senfom
AJVAR sa senfom |
17kg.crvenih paprika(1kutija)
3kg.plavog paradajza
2l.ulja
4kašika šećera
8kašika soli
2kašike senfa
1kašika sirćeta
Priprema:
Paprike ispeći i oljuštiti (iscediti u dzaku za krompir).Zatim ispeći i plavi paradajz(u rerni)oljuštiti ga i iscediti u cediljku od viška vode
Sipati 1l.ulja u šerpu da se dobro ugreje sipati samlevenu papriku i samleveni plavi paradajz.Kuvati i stalno mešati,na pola kuvanja dodati još ulja,šećer i sirće,a pred kraj kuvanja sipati so i senf.
Vreo ajvar sipati u čiste i zagrejane tegle povezivati odmah sa poklopcima i odlagati u vangli u kojoj smo stavili ćebence ili neko topliji čaršaf.Sve pokriti i ostaviti ajvar tako pokriven do sutradan.
Ovako spremljen ajvar može da traje i dve godine.
Comments
Post a Comment