AURELIO KOCKE SA JAGODAMA




AURELIO KOCKE SA JAGODAMA
AURELIO KOCKE SA JAGODAMA

Za koru:
3 jaja
3 kašike šećera
1 kesica praška za pecivo
1 dl ulja
1 dl jogurta
1 kesica pudinga od jagoda
3 kašike brašna
500 g jagoda

Za fil:
500 ml soka od jagoda
1 kesica (10 g) želatina
1 kesica pudinga od jagode
100 ml. slatke pavlake
ili šlag kreme
Priprema

Jaja sa šećerom umutiti penasto pa dodati ulje, jogurt, pecivo pomešano sa brašnom i puding. Sve to dobro promešati i peći na 200 stepeni 20 minuta. 

Zatim pečenu koru izvaditi iz rerne i odozgo poredjati jagode koje smo isekli na polovine poprskati ih sa 2 kašike šećera.

Kolač vratiti u rernu da se jagode karamelizuju još 10 minuta. (da jagode omeknu).


Izvaditi kolač iz rerne i ohladiti.


   Dok se kora peče kuvamo fil, skuvati 1/2 l soka od jagoda. Dok ovo vri dodati kesicu želatina rastopljenog sa 4 kašike hladne vode. Sve zajedno ostaviti da vri 1-2 minuta.
                                       Zatim dodati puding od jagode (razmućen sa 4 kašike soka od jagoda) sve zajedno kuvati još 5 minuta. Fil zatim ohladiti.
Umutiti 100 ml slatke pavlake ili šlag kreme pa pola staviti u hladan fil, a pola ostaviti za filovanje.

Umućeni fil premazati preko ohladjenog kolača

Ostaviti fil malo da se stegne u frižider pa zatim odozgo isfilovati sa šlag kremom. 
Dekorisati po svojoj želji.


Savet:
Za tople dane veoma osvežavajući kolač naravno dok ima jagoda.... U fil nisam stavljala šećer jer je sok od jagoda sladak, a ko voli još slađe može da doda.


                             


                        


                   





                               

                                    











Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

BELA PLAZMA TORTA

POSNA OBLANDA SA KEKSOM