BRZI GONZALES




Za koru:
5 jaja
10 kašika šećera
20 kašika brašna
150 ml ulja
220 ml mleka
1 kesica prašak za pecivo



1 kašika kakaa

Preliv:
25 kašika vode
15 kašika šećera
2 kašike kakaoa
1/2 margarina ili putera



BRZI GONZALES


Umutiti jaja sa šećerom. 






 Dodati brašno, prašak za pecivo, ulje i mleko sve dobro promešati.
Pola smese izliti u tepsiju. 

A u ostatak smese dodati kašiku kakaa, pa preliti preko bele smese.



Peći na 200`C oko 25 minuta. Ispečen kolač odmah iseći u kocke ili u štangle ne vadeći ga iz pleha. 







Dok se kolač pekao napraviti preliv. Staviti vodu i šećer da prokuva pa dodati margarin i kakao (umesto margarina možete dodati 100 g čokolade).



Kuvati oko 5 minuta pa preliti preko kolača.(nema potrebe da se čeka da kora bude hladna -znači vrela kora vreo preliv).

Kada je kolač upio preliv posuti ga kokosom ili mlevenim orasima.



                                                 



Популарни постови са овог блога

POSNA TROBOJNA OBLANDA

BELA PLAZMA TORTA

POSNA TORTA SA MEDENIM SRCEM