BUREK SA ZELJEM

BUREK SA ZELJEM
FIL:
500g zelja(ili blitve ili spanaća)
300g sira
3jaja
1kašičica kisele pavlake
1kašičica soli

Kore:

500g.brašna
250ml.mlake vode
1kašičica soli (dodajemo so u brašno)

Priprema

Prvo zamesimo testo od brašna, soli i vode (ako treba vode dodati još, jer testo treba da bude ni meko ni tvrdo-da se testo ne lepi za ruke).
Dok testo odmara, ocistimo zelje iseckamo ga sitno, dodamo jaja, sir, pavlaku i so. Sve dobro sjedinimo. Vraćamo se testu koje je odstojalo. Odvojimo testo na loptice veličine veće jabuke.




Svaku koru razvlačimo na stolnjaku koji smo pobrašnili.
Na razvučenoj kori stavljamo 3 kašike ulja, pa fil isto 3-4 kašike (zavisi koliko smo razvukli koru).
Rolnu koju smo dobili uvijemo u rolat podizuci stolnjak uvis.
Zatim svaki rolat uvijemo kao burek ili u krug
.
Kada smo završili sa filovanjem, poređane burekčiće premazemo sa pavlakom (2kašike) i jednim jajetom.

Pečemo 30 minuta na 200 C.


BUREK SA ZELJEM

BUREK SA ZELJEM

BUREK SA ZELJEM


BUREK SA ZELJEM

BUREK SA ZELJEM

Популарни постови са овог блога

POSNA TROBOJNA OBLANDA

BELA PLAZMA TORTA

POSNA OBLANDA SA KEKSOM