ČOKOLADNE RUŽE


ČOKOLADNE RUŽE
ČOKOLADNE RUŽE

 

Za testo:


1 kg brašna500 ml mleka1 kockica kvasca100 ml ulje2 jaja1 kašičica soli2 kašike šećera


Za fil:


100 g čokolade100 g oraha100 g eurokrema


Priprema


Zagrejati mleko, staviti kvasac, šećer pa zamesiti testo zajedno sa jajima, uljem i kašičicom soli.Ostaviti zameseno testo da 15 minuta odmori, a zatim od testa odvojiti 15 loptica veličine većeg oraha. Svaku lopticu oklagijom razvući u krug (veličina manjeg tanjirica).



Na svakoj polovini staviti fil.
Svaki namazani krug sa filom preklopiti.
Iseći zatim na tri trake. 



Svaku traku umotavati u ruzu.Sastaviti sve tri ruže.



Staviti u pleh za mafine neka odstoje 15 minuta i peći na 200 stepeni 25 minuta.


Ispečene vaditi iz kalupa i posuti kristal šećerom.










Популарни постови са овог блога

POSNA TROBOJNA OBLANDA

BELA PLAZMA TORTA

POSNA TORTA SA MEDENIM SRCEM