ČOKOLADNO-KARAMEL ŠTANGLE


Za koru:


5 belanaca
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1 kesica praška za pecivo



ČOKOLADNO-KARAMEL ŠTANGLE
ČOKOLADNO-KARAMEL ŠTANGLE

1 šolja (1 dl) ulja
100 g rendane čokolade

Fil:
300 ml mleka
3 kašike brašna
1 kašika šećera
50 ml mleka
5žumanca


Karamel:
200 g šećera
200 g putera

Priprema

Za koru umutiti belanca sa šećerom pa dodati pecivo, brašna, ulja i rendanu čokoladu. Ispeći koru na 200 stepeni 30 minuta.

                                    




                                      

                                  

Za fil, staviti 300 ml mleka da provri, u drugom sudu sastaviti 50 ml mleka sa žumancima šećerom i brašnom, zatim sve sastavljeno sipati u mleku koje vri i skuvati gusto kao puding. Ostaviti sa strane dok ne skuvamo karamel.






Karamel: na tihoj vatri otopiti šećer pa dodati puter isečen na kockice i mešati 2-3 minuta,
                               

zatim skloniti sa vatre i dodati skuvanom belom filu, mutiti mikserom dok se smese ne sastave.                                 


                            

Koru preliti filom i ostaviti da se ohladi. Odozgo može čokolada, a može i šlag.


                               


  


                              


Популарни постови са овог блога

POSNA TROBOJNA OBLANDA

BELA PLAZMA TORTA

POSNA OBLANDA SA KEKSOM