KARAMEL TORTA
KARAMEL TORTA |
1l.mleka
12kašika šećera
3pudinga-ukus karamel
250g.margarina
450g.turskog keksa(u pakovanju je 300g.a za ovu tortu na četri reda meni je bilo potrebno 450g.keksa)
Priprema:
Sastaviti puding sa šećerom i malo mleka-ostalo mleko staviti na vatru da provri zatim sipati u mlazu puding sa šećerom.
Ohladiti fil pa ga sastaviti sa umućenim margarinom.
Umutiti zatim i 200g. šlag kreme
Filovati :Prvo ide keks(ne natapati ga u sok ili mleko jer je dovoljno mekan),zatim fil pa šlag,opet keks fil,šlag....sve dok ne utrošimo skuvani krem.
Odozgo šlag-dekorisati po želji....
Predivna je Sladjo, pravila sam je par puta!
ReplyDeleteHvala Dano veruj mi da smo svi ptijatno odusevljeni ukusom i brzinom pravljenjem torte....
ReplyDeleteSladjo gde ste nabavili taj turski keks?
ReplyDeleteIvana ima ga u svakom bio sopu a sada ga ima i u nekim prodavnicama :)
ReplyDeleteA koliko ide slaga 1 2 kesice
ReplyDelete200g šlaga
ReplyDelete