PRALINE(SRCE)

PRALINE


Za fil:
300 g šećera

100 ml vode
125 g maslaca
90 g brašna
1 ekstrat (ukus po volji)

Za oblaganje modli:

200 g čokolade
2 kašike ulja

Priprema

Prvo istopiti čokoladu sa uljem na pari pa svaku silikonsku modlu premazati čokoladom ostaviti da se stegnu.
Sjediniti vodu i šećer, promešati da se šećer istopi i kada voda provri kuvati 1 minut.

 Skloniti sa ringle i dodati maslac.
 Kada se maslac otopi, dodati brašno, dobro promešati da ne ostanu grudvice i kuvati 5 minuta.
 Dok se smesa kuva neprestano mešati, dodati ekstrat. Posle 5 minuta skloniti sa ringle i mikserom mutiti još 5 minuta. 
Ohladiti pa rukama praviti male kuglice i stavljati u svaku silikonsku modlicu obloženu čokoladom.
 Na tako napunjene modlice stavljati po malo čokolade (završni sloj).


PRALINE(SRCE)

Популарни постови са овог блога

POSNA TROBOJNA OBLANDA

BELA PLAZMA TORTA

POSNA TORTA SA MEDENIM SRCEM