ROLAT-PITA SA MESOM







Za fil:
500 g kora za pitu

500 g mlevenog mesa

3 glavice crnog luka

 ulje po potrebi 

začin1 kasičica 

soli

biber 

  
Za preliv:


2 jajeta

1 čaša jogurta

1 čaša od jogurta ulja

1 čaša od jogurta brašna

1 kesica paška za pecivo

1 kašičica soli


Fil:


Crni luk sitno iseckati, pa propržiti na ulju, dodati meso, so, začin i biber. Kada je meso dobro uprženo ostaviti fil sa strane.

Preliv: U umućena jaja dodati jogurt, brašno, ulje so i pecivo

Kore podeliti za rolate - po četri kore. Prvu koru premazati sa prelivom, tako sve četri kore premazivati sa prelivom (potrebno je 2 velike kašike preliva).

Na četvrtoj kori staviti fil od mesa nepremazivati četvrtu koru prelivom, samo fil.

Uviti kore u rolat (od pola kilograma kora treba da budu četri rolata). Premazati svaki rolat sa prelivom i posuti susamom.

Peći rolat pitu na 200 stepeni oko 30 minuta.







Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM