SLANA ŠTRUDLA



                                                                                                                   

  • Za testo :
  • 1 kg brašna
  • 500 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 1 kockica kvasac
  • 2 jaja
  • 1 belance
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičice soli

  • Za fil I:
  • 2 velike kašike ajvara
  • 2 velike kašike sira
  • 1 jaje

  • Za fil II:
  • 300 g blitve
  • 2 velike kašike sira
  • 1 jaje

  • Za fil III:
  • 4 velike kašike sira
  • 1 jaje
  • 2 velike kašike pavlake

Umesiti testo od datih sastojaka i ostaviti da odmara 15 minuta. Zatim testo podeliti na dva jednaka dela.

Svaki deo podeliti na tri dela.

Napraviti sva tri fila i svaki podeliti na dva dela (za dva rolata).


Razviti koru što tanje i premazati sa filom od blitve i uviti koru kao za štrudlu.


Zatim razviti drugu koru iste veličine kao prva kora i premazati je sa ajvarom.

Isto uviti kao za štrudlu

Zatim razviti i treću koru i premazati je filom sa sirom i nju uviti kao štrudlu.

Uplesti u pletenicu tri različite trake sa tri različita fila.
Osraviti pogaču malo da odstoji .Premazati žumancetom.
Staviti u pleh i peći 45min.180.C.











 



Staviti u pleh i peći 45min.na 180.C.

Популарни постови са овог блога

POSNA TROBOJNA OBLANDA

BELA PLAZMA TORTA

POSNA TORTA SA MEDENIM SRCEM