SLANA ŠTRUDLA
- Za testo :
- 1 kg brašna
- 500 ml mleka
- 100 ml ulja
- 1 kockica kvasac
- 2 jaja
- 1 belance
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
- Za fil I:
- 2 velike kašike ajvara
- 2 velike kašike sira
- 1 jaje
- Za fil II:
- 300 g blitve
- 2 velike kašike sira
- 1 jaje
- Za fil III:
- 4 velike kašike sira
- 1 jaje
- 2 velike kašike pavlake
Umesiti testo od datih sastojaka i ostaviti da odmara 15 minuta. Zatim testo podeliti na dva jednaka dela.
Svaki deo podeliti na tri dela.
Napraviti sva tri fila i svaki podeliti na dva dela (za dva rolata).
Razviti koru što tanje i premazati sa filom od blitve i uviti koru kao za štrudlu.
Zatim razviti drugu koru iste veličine kao prva kora i premazati je sa ajvarom.
Isto uviti kao za štrudlu
Zatim razviti i treću koru i premazati je filom sa sirom i nju uviti kao štrudlu.
Uplesti u pletenicu tri različite trake sa tri različita fila.
Osraviti pogaču malo da odstoji .Premazati žumancetom.
Staviti u pleh i peći 45min.180.C.
baš lepo
ReplyDelete