SOČNE CRNO-BELE KOCKE




SOČNE CRNO-BELE KOCKE
SOČNE CRNO-BELE KOCKE

Za koru:
3 jaja
3 kašike šećera

40 g margarina (istopljenog)

100 g brašna
2 kašike kakaa
1/2 kesice praška za pecivo

Sirup za prelivanje kore:


150 ml vode
100 g šećera
2 kesice vanile


Fil:


500+100 ml mleka
10 kašika šećera
5 kašika gustina
2 kašike brašna
200 g margarina
100 g čokolade

Priprema

Umutiti jaja sa šećerom pa dodati ostale sastojke za koru. Koru peći 20 minuta na 200 C (u plehu 35X25). Ispečenu koru preliti sa sirupom koji smo prokuvali 10 minuta (vrela kora vreo sirup). Koru ohladiti.


Staviti 500 ml mleka da vri, a u 100 ml mleka staviti šećer, gustin i brašno, dobro promešati pa u tankom mlazu sipati u vrelo mleko. Kuvati dok se ne zgusne. Ohladjeni fil sastaviti sa umućenim margarinom.
                                  
Koru premazati belim filom u tankom sloju.

U preostali fil dodati 100 g otopljene čokolade.
Pa premazati preko belog fila. Preko kolača staviti ili umućen šlag ili istopljenu čokoladu.
                                 
                                   

                                 


                               








Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM