SOČNE CRNO-BELE KOCKE
SOČNE CRNO-BELE KOCKE |
Za koru:
3 jaja
3 kašike šećera
40 g margarina (istopljenog)
100 g brašna
2 kašike kakaa
1/2 kesice praška za pecivo
Sirup za prelivanje kore:
150 ml vode
100 g šećera
2 kesice vanile
Fil:
500+100 ml mleka
10 kašika šećera
5 kašika gustina
2 kašike brašna
200 g margarina
100 g čokolade
Priprema
Umutiti jaja sa šećerom pa dodati ostale sastojke za koru. Koru peći 20 minuta na 200 C (u plehu 35X25). Ispečenu koru preliti sa sirupom koji smo prokuvali 10 minuta (vrela kora vreo sirup). Koru ohladiti.
Staviti 500 ml mleka da vri, a u 100 ml mleka staviti šećer, gustin i brašno, dobro promešati pa u tankom mlazu sipati u vrelo mleko. Kuvati dok se ne zgusne. Ohladjeni fil sastaviti sa umućenim margarinom.
Koru premazati belim filom u tankom sloju.
U preostali fil dodati 100 g otopljene čokolade.
Pa premazati preko belog fila. Preko kolača staviti ili umućen šlag ili istopljenu čokoladu.
Comments
Post a Comment