PILETINA SA ŠAMPINJONIMA

VEOMA LAGAN OBROK SA PILETINOM I PEČURKAMA...
VEOMA SE BRZO SPREMI A JOŠ BRŽE NESTANE... ;)

BELO MESO.ŠAMPINJONI,POVRĆE...
PILETINA SA ŠAMPINJONIMA

Potrebno je:



500 g belog mesa
500 g šampinjona
1 veća glavica crnog luka
2 česne belog luka
1 veća šargarepa
1 kašika začina
po želji biber
2 kašike kisele pavlake
1 kašika gustina


Za prilog:

200 g pirinča
1 kašičica kurkume
1 kašičica začina

Priprema

Iseckati crni luk zajedno sa belim lukom i šargarepom (na kockice). Propržiti.

U drugoj posudi pripremiti belo meso. Odvojiti ga od kostiju i iseći na manje šnicle.

Svaku šniclu valjati u brašno pa poređati po izdinstanom luku.

Poredjati meso jedno pored drugog, a ako ima još mesa poredjati i odozgo.

Naliti meso sa čašom vode 2 dl i dinstati na tihoj vatri 30 minuta. Povremeno šerpu protresti.

10 minuta pred kraj dodati očišćene šampinjone isečene samo na pola.

Posle desetak minuta dodati prvo razmućen gustin u malo vode, a odmah zatim i dve kašike pavlake. Prokrčkati jedan minut i skloniti sa vatre i začiniti.

Skuvati i pirinač kao prilog i aranžirati (može i pire krompir).








PILETINA SA ŠAMPINJONIMA

PILETINA SA ŠAMPINJONIMA



PILETINA SA ŠAMPINJONIMA
PILETINA SA ŠAMPINJONIMA

Comments

  1. Ovo je super i je danasno meni za rucak. Samo ne znam dali ke pirinac samo skuvan ili i pecen? Izleda fenomenalno! Kao iz restorana.

    Pozdrav,
    Tea (Izvinjavam se na moj srpski) :)

    ReplyDelete
  2. Tea pirinač se skuva...hvala ti na komentaru ;) <3

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM