PITA SA MESOM

MMM...PITA SA MESOM 
NE VERUJEM DA JE NEKO NE VOLI BILO DA JE SA DOMAĆIM ILI GOTOVIM KORAMA...
JA SAM JE OVOG PUTA PRAVILA SA GOTOVIM KORAMA
 NA MALO DRUGAČIJI NAČIN....

MESO,KORE ZA PITU...
PITA SA MESOM

Za fil:

500 g kora za pitu
500 g mlevenog mesa
3 glavice crnog luka
ulje po potrebi
začin
1 kasičica soli
biber

Za preliv:

2 jajeta
1 čaša jogurta
1 čaša od jogurta ulja
1 čaša od jogurta brašna
1 kesica paška za pecivo
1 kašičica soli

Priprema

Fil:

Crni luk sitno iseckati, pa propržiti na ulju, dodati meso, so, začin i biber. Kada je meso dobro uprženo ostaviti fil sa strane.

Preliv: U umućena jaja dodati jogurt, brašno, ulje so i pecivo.

Kore podeliti za rolate - po četri kore. Prvu koru premazati sa prelivom, tako sve četri kore premazivati sa prelivom (potrebno je 2 velike kašike preliva).

Na četvrtoj kori staviti fil od mesa nepremazivati četvrtu koru prelivom, samo fil.

Uviti kore u rolat (od pola kilograma kora treba da budu četri rolata). Premazati svaki rolat sa prelivom i seći na trouglove ređati u tepsiju i peći.

Peći rolat pitu na 200 stepeni oko 30 minuta.



PITA SA MESOM


PITA SA MESOM

PITA SA MESOM

PITA SA MESOM




PITA SA MESOM
PITA SA MESOM




Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM