PITA SA PLAVIM PARADAJZOM

Ko je probao ovu pitu kod mene -svi su mislili da je sa mesom niko nije verovao da je sa plavim paradajzom.
 Toplo je preporučujem.

PLAVI PARADAJZ,JAJA,GOTOVE KORE ZA PITU...
PITA SA PLAVIM PARADAJZOM

Potrebno je:

500 g kora za pitu
2 manje glavice crnog luka
500 g plavog paradajza
1 kašičica bibera
1 kašičica suvog biljnog začina

Preliv I:
200 ml mleka
100 ml ulja
1/2 kesice praška za pecivo

Preliv II:
4 jajeta
300 ml mleka
2 kašike pavlake
1/2 kesice praška za pecivo

Priprema

Iseckati crni luk na sitne kockice pa ga propržiti na ulju.

Dodati ispečen i samleven plavi paradajz. Dodati biber i začin, sve dobro propržiti.

Sastaviti mleko, ulje i pola kesice peciva.

Zatim u plehu 34x24 (koji smo podmazali malo uljem) redjati: prva kora pa je poprskati uljem i mlekom (2 kašike) I preliv, druga kora isto poprskati uljem i mlekom (I preliv).

Pa treća kora bez ulja i mleka samo sa filom (plavi paradajz i crni luk) potrebno je dve kašike fila pa rasporediti po kori. Ređati tako kore i na dve kore stavljati preliv, ....

a na svaku treću stavljamo fil. Kada smo i poslednju koru stavili pitu isečemo na kocke.
Zatim je prelijemo sa prelivom II.
Umutimo jaja posolimo pa dodamo mleko i pavlaku, i pola kešice praška za pecivo.

Pitu pečemo 30 minuta na 200 stepeni (dok ne pocrveni).




PITA SA PLAVIM PARADAJZOM
PITA SA PLAVIM PARADAJZOM
PITA SA PLAVIM PARADAJZOM
PITA SA PLAVIM PARADAJZOM


Популарни постови са овог блога

POSNA TROBOJNA OBLANDA

BELA PLAZMA TORTA

POSNA TORTA SA MEDENIM SRCEM