POSNA SNIKERS TORTA

POSNA SNIKERS TORTA
POSNA SNIKERS TORTA


Kore I i III:

200g.brašna
1prašak za pecivo
5kašika šećera
50g.mlevenog kikirikija
2dl.kisele vode
50ml.ulja
                U činiji sastaviti brašno,pecivo,šećer i kikiriki,dodati i ulje i kiselu vodu-sve sjediniti varjačom.
Smesu izliti u pleh(38x26)i peći na 200.C oko 10-15min.
Na isti način napraviti još jednu koru.

Kora II:
           200g.brašna
1prašak za pecivo
5kašika šećera
50g.mlevenog kikirikija
2dl.kisele vode
50ml.ulja
2rebra izrendane čokolade
                                       Sve sastaviti i peći koru na 200.C oko 10-15min.

Fil:
    1,5lmleka od soje(ja sam stavila sok od narandže)
150g.šećera
150g.gustina
250g.margarina
50g. čokolade

Grilijaš:
         250g.šećera
         200g.pečenog neslanog kikirikija

Prvo napraviti grilijaš,da bi se ohladio.Na tihoj vatri karamelizovati šećer pa dodati kikiriki,izliti u tepsiju sa papirom za pečenje i ohladiti.
Ohladjen grilijaš samleti.
         Skuvati zatim fil-ohladiti ga pa dodati umućen margarin.
Fil podeliti na dva dela.
I deo-dodati mleveni grilijaš
II deo-dodati otopljenu(50g.)čokoladu.
 Filovati:KoraI-čokoladni fil.pa fil sa grilijažom.
Kora II-čokoladni fil,pa fil sa grilijašem.
Kora III-odozgo čokoladni fil a okolo filom od grilijaša.
Tortu premazati otopljenom čokoladom
(100g.čokolade-4kašika ulja)
POSNA SNIKERS TORTA
POSNA SNIKERS TORTA


Hvala na ovom divnom receptu blogu Majina kuhinja
Torta je veoma ukusna i baš "velika".

Популарни постови са овог блога

POSNA TROBOJNA OBLANDA

BELA PLAZMA TORTA

POSNA TORTA SA MEDENIM SRCEM