PEČENA KRILCA SA RIŽOTOM

PEČENA KRILCA SA RIŽOTOM
PEČENA KRILCA SA RIŽOTOM



10 pilećih krilca

2 kašike začina
1 kašičica mirođije
1 kašičica crvene paprike
1/2 kašičice bibera
4 kašike ulja
1/2 kašičice kurkume
1kasicica origana

Za rizoto

1glavica crnog luka
1cesna belog luka 
1manja sargarepa
200g.pirinca
1dl.belog vina
Priprema:
Praskastu smesu za premazivanje krilca sastaviti pa dodati ulje i dobro natrljati krilca.Poredjati ih u pleh i peci dok ne dobiju rumenu boju.(oko 45min.)
U medjuvremenu iseckamo sitno crni i beli luk proprzimo na malo ulja pa dodati iseckanu sargarepu.Zaciniti zacinom i biberom ,kad je luk omeksao dodati opran pirinac i dinstati sve zajedno neprestano mesati,dolivati pomalo vode i belog vina -dok se pirinac lepo ne proprzi .Na kraju dodati 1kasicicu kurkume(ko nevoli i nemora)i iseckan persun.

Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM