PEČENI OSLIĆ U BELOM VINU

Pečeni oslić u belom vinu
Pečeni oslić u belom vinu
Potrebno je:

1 kg (4 manje ribe) oslića
2 kašičice senfa
2 kašičice začina
1 dl belog vina
1 dl vode
malo bibera
malo mirođije
3 česne belog luka (rendanog)
1 limun
50 g đumbira

Priprema

Ribu dobro oprati, a date sastojke dobro izmešati i sastaviti.

Zatim pripremamo pleh kojeg podmažemo uljem i poređamo kolutove limuna i isečeni đumbir (ako nemamo đumbir može i samo limun).

Ribu premažemo sa izmešanim sastojcima i poređamo u pleh. Riba treba da leži na kolutove limuna i đumbira. Sipamo vodu i belo vino zatim pleh.

Pokrijemo sa folijom pa ribu pečemo 1 sat, zatim skinemo foliju i pečemo još 15 minuta da riba dobije lepu boju.

PEČENI OSLIĆ U BELOM VINU

Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM