KOLAČ SA BRESKVAMA(KAJSIJAMA)

KOLAČ SA BRESKVAMA(KAJSIJAMA)
KOLAČ SA BRESKVAMA(KAJSIJAMA)


Za koru:

5 žumanaca

200 g šećera
150 ml ulja
160 g brašna
250 ml mleka
1 kašika kafe ili kakaa
1 puding (bela kafa)
1 kesica prašak za pecivo
1 kesica vanila


Šam:

6 belanca

10 kašika šećera
1 kesica vanile
2 pune kašike gustina-skroba

I još:
1 kg breskvi
4 kašike šećera
4 kašike mlevenog keksa

Priprema


Umutiti žumanca sa šećerom pa dodati ostale sastojke (puding u prahu). Peći koru na 200.C oko 10 minuta. Izvaditi koru polupečenu.

Poređati očišćene breskve koje smo isekli na osmine posuti sa šećerom i vratiti u rernu još 10 minuta.

Umutiti šam sa belancima i šećerom dodati dve pune kašike gustina.

Izvaditi koru iz rerne i po breskvama posuti keks.

Preliti šam preko bresaka pa vratiti u rernu i dopeći još 10 minuta. Dok šam ne dobije rumenu boju.

Na kolaču preliti otopljenu čokoladu.




KOLAČ SA BRESKVAMA(KAJSIJAMA)


Популарни постови са овог блога

POSNA TROBOJNA OBLANDA

BELA PLAZMA TORTA

POSNA TORTA SA MEDENIM SRCEM