PEČENI OSLIĆ U BELOM VINU

PEČENI OSLIĆ U BELOM VINU
PEČENI OSLIĆ U BELOM VINU

Potrebno je:

1 kg (4 manje ribe) oslića
2 kašičice senfa
2 kašičice začina
1 dl belog vina
1 dl vode
malo bibera
malo mirođije
3 česne belog luka (rendanog)
1 limun
50 g đumbira

Priprema

Ribu dobro oprati, a date sastojke dobro izmešati i sastaviti.

Zatim pripremamo pleh kojeg podmažemo uljem i poređamo kolutove limuna i isečeni đumbir (ako nemamo đumbir može i samo limun).

Ribu premažemo sa izmešanim sastojcima i poređamo u pleh. Riba treba da leži na kolutove limuna i đumbira. Sipamo vodu i belo vino zatim pleh.

Pokrijemo sa folijom pa ribu pečemo 1 sat, zatim skinemo foliju i pečemo još 15 minuta da riba dobije lepu boju.
Služiti uz nezaobilaznu krompir salatu (ja sam ovog puta stavila i testeninu,predivnog je ukusa),i obarenim pirinčem.
Krompir salata sa testeninom:
500g.krompira obariti,pa iseckati na kockice,
100g.testenine obariti pa izmešati sa krompirom.
2srednje glavice crnog luka iseckati na rebarca.
Začiniti sa sirćetom,uljem i staviti so po ukusu.

PEČENI OSLIĆ U BELOM VINU
PEČENI OSLIĆ U BELOM VINU

Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM