PILETINA SA PIRINČEM

PILETINA SA PIRINČEM
PILETINA SA PIRINČEM

Potrebno je:
200 g pirinča
1 glavica crnog luka
1 veća šargarepa
2 češnja belog luka
1 kašičica suvog začina
1/2 kašičice bibera
malo peršuna
1 veće pile

Praškasta smesa za valjanje piletine:
2 kašike integralnog brašna
1/2 kašičice slatke crvene paprike
2 kašičice suvog začina
1/2 kašičice kurkume
1 kašičica mirođije

Priprema

Propržiti piletinu da porumeni, skloniti je sa vatre u tanjir, a u šerpi gde se pržila piletina stavimo iseckani crni luk. Zatim dodati sitno iseckanu šargarepu i beli luk. Dodati i sve začine, sipati oprani pirinač, posuti peršunom i naliti čašom (2 dl) vode.

Zatim sastaviti praškatu smesu pa svaki komad mesa valjati u tu smesu i poređati preko pirinča.

Staviti da se peče oko 40 minuta dok se pirinač dobro ne ispeče.
PILETINA SA PIRINČEMPILETINA SA PIRINČEM

Популарни постови са овог блога

POSNA TROBOJNA OBLANDA

BELA PLAZMA TORTA

POSNA TORTA SA MEDENIM SRCEM