PUNJENE TIKVICE

PUNJENE TIKVICE
PUNJENE TIKVICE
Punjene tikvice 


Potrebno je:

100g.Dijamant margarina
4 tikvice srednje veličine
300 g seckanog belog mesa
1 glavica crnog luka
1 veća šargarepa
100 g grašaka
100 g pirinča
1 kašika suviog biljnog začina
1/2 kašičice bibera

Za preliv:
3 kašike kisele pavlake
2 jaja
1/2 kašičice soli

Priprema

Očistiti tikvice, iseckati meso na kockice.

Zatim tikvice iseći na pola i izdubiti sredinu, ređati ih u podmazan pleh.

Istopiti 100g.dijamant margarina pa izdinstati crni luk , dodati iseckano meso.
A šargarepu iseckanu, pirinač i grašak skuvati u drugoj posudi.

Kada su grašak, šargarepa i pirinač skuvani sastaviti ih sa proprženim mesom i dodati začine.
Puniti svaku izdubljenu tikvicu pripremljenom smesom.
Peći dok ne porumene oko 25min.
Ispečene tikvice preliti sa prelivom(kisela pavlaka,jaja i so ).I dopeći još 10min.
PUNJENE TIKVICE
PUNJENE TIKVICE
PUNJENE TIKVICE
PUNJENE TIKVICE

Популарни постови са овог блога

POSNA TROBOJNA OBLANDA

BELA PLAZMA TORTA

POSNA TORTA SA MEDENIM SRCEM