ČOKOLADNA TORTA

ČOKOLADNA TORTA
ČOKOLADNA TORTA


  • Za dve kore:
  • 4 jajeta
  • 8 kašika šećera
  • 100 gčokolade
  • 4 kašike mleka
  • 4 kašike ulja
  • 1 kesica prašaka za pecivo
  • 6 kašika brašna
  • 2 kašike kakaa(ili kafe)
  • FIL I:
  • 500 ml mleka
  • 2 kesice pudinga od čokolade
  • 150 g čokolade
  • 8 kašika šećera
  • 150 g putera ili margarina
  • FIL II:
  • 100 g šlag kreme
  • 50 g rendane čokolade
  • 200 ml mleka
  • Umutiti dva jaja sa šećerom dodati brašno pomešano sa pecivom, ulje, mleko i polagano umešati 50 g istopljene čokolade i dodati kašiku kakaa. Smesu sipati u nauljani pleh i peći 10 minuta na 180 C. Ovako ispeći i drugu koru.
  • Ispečene kore podeliti na pola da se dobiju četri kore.
  • Dok se kore peku skuvati Fil I. Staviti mleko da provri (odvojiti 1 dl mleka da bi promešali sa pudingom) u provrelo mleko sipati razmućeni puding sa šećerom i kuvati dok se ne zgusne. U skuvani puding dodati čokoladu i puter sve dobro mešati dok se masa ne sjedini. Ohladjeni fil mikserom dobro umutiti.
  • Fil II. Umutiti šlag sa mlekom pa dodati rendanu čokoladu.
  • Filovati: Kora (poprskati je nekim sokom) pa premazati sa 2-3 kašike fila (čokoladnog).
  • Preko čokoladnog fila premazati sa 2-3 kašike belog fila, pa kora...
  • i tako do četvrte kore koju dekorišemo po želji..
  • Torta je veoma čokoladna koju toplo preporučujem.....
ČOKOLADNA TORTA

ČOKOLADNA TORTA
ČOKOLADNA TORTA

Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM