TORTA ČOKOLADNO SRCULENCE

TORTA ČOKOLADNO SRCULENCE
TORTA ČOKOLADNO SRCULENCE
  • KORA:
  • 4 jajeta
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike brašna
  • 1 kašika kakaoa
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašike hladnog mleka
  • FIL:
  • 1 l mleka
  • 4 kesice pudinga ukus banana
  • 8 kašika šećera
  • 150 g margarina ili putera
  • 100 g bele čokolade ili belog krema
  • 100 g crne čokolade
  • 150 g prah šećera
  • ČOKOLADNA SRCA:
  • 125 g brašna
  • 125 ml jogurta
  • 100 g šećera
  • 100 g čokolade
  • 50 g margarina ili putera
  • 1 kašika kakaoa
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 1 jaje
  • I JOŠ:
  • 3-4kašika džema od šljiva

Umutiti jaja sa šećerom pa dodati i brašno, pecivo, kakao, ulje i mleko. Koru peći u većem plehu 35X35 cm...oko 10 minuta, na 180 C. Pripremiti i kalup za torticu koji treba obložiti folijom.
Koru ohlađenu iseći na trake (koje su veličine kao i kalup u kome slažemo tortu).
Za čokoladna srca umutiti jaje sa šećerom pa dodati čokoladu koju treba na pari istopiti zajedno sa puterom...lagano izmešati pa dodati i jogurt kakao i brašno u kome smo dodali pecivo. Sipati dobijeno testo u kalupe u obliku srca i peći na 180 C oko 10-15 minuta. Zatim ispečena srca dobro ohladiti pa manjim kalupom u obliku srca vaditi sredinu.

Fil: Staviti mleko da provri (odvojiti nekoliko kašika hladnog mleka da bi razmutili puding), pa u provrelo mleko sipati razmućeni puding sa šećerom. Puding kuvati dok se ne zgusne. Ohladiti puding. Umutiti penasto puter sa šećerom u prahu pa dodati ohlađeni puding. Dobijeni fil podeliti na dva dela, pa u jedan deo dodati istopljenu belu čokoladu ili beli krem...
...a u drugi deo dodati istopljenu crnu čokoladu.
Filovati:
 Obloženi kalup sa isečenom korom premazati belim filom.
Čokoladna srca (u šupljini) puniti belim filom i redjati u kalup.
Kada su medena srca poredjana nafilovana u kalup...premazati ih sa belim filom...
.pa sa džemom od šljiva. 
Odozgo sipati crni fil. Preko fila staviti oblandicu (iseći u veličini kalupa) ili poređati neki keks. Torticu staviti u frižider da se filovi stegnu, a posle 2 sata torticu izručiti na tacnu.
Filovati po želji..Ja sam istopila čokoladu sa 3 kašike ulja i kockicom putera pa sam kašikom sipala po pripremljenoj foliji u obliku saća (moja deca je zovu pucketava folija).
Pa kada se čokolada stegne polako je prilepiti na tortu i foliju odlepiti....ostaje pravo saće...

TORTA ČOKOLADNO SRCULENCE
TORTA ČOKOLADNO SRCULENCE

TORTA ČOKOLADNO SRCULENCE
TORTA ČOKOLADNO SRCULENCE


Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM