ZAPEČENI PIRINAČ SA BROKOLIJEM I PILETINOM

ZAPEČENI PIRINAČ SA BROKOLIJEM I PILETINOM
ZAPEČENI PIRINAČ SA BROKOLIJEM I PILETINOM
Potrebno je:
200 g pirinča
1 glavica crnog luka
1 veća šargarepa
2 češnja belog luka
1 kašičica suvog začina
1/2 kašičice bibera
malo peršuna
belo pileće meso
200g.brokolija
praziluk

Praškasta smesa za valjanje piletine:
2 kašike integralnog brašna
1/2 kašičice slatke crvene paprike
2 kašičice suvog začina
1/2 kašičice kurkume
1 kašičica mirođije

Priprema

Propržiti belo pileće meso da porumeni, skloniti ga sa vatre u tanjir, a u šerpi gde se pržila piletina stavimo iseckani crni luk. Zatim dodati sitno iseckanu šargarepu,iseckani praziluk i beli luk. Dodati i sve začine, sipati oprani pirinač, posuti peršunom,i doati brokoli odvojen na cvetiće i naliti čašom (2 dl) vode.

Zatim sastaviti praškatu smesu pa svaki komad mesa valjati u tu smesu i poređati preko pirinča.


Staviti da se peče oko 40 minuta dok se pirinač dobro ne ispeče.
ZAPEČENI PIRINAČ SA BROKOLIJEM I PILETINOM
ZAPEČENI PIRINAČ SA BROKOLIJEM I PILETINOM

ZAPEČENI PIRINAČ SA BROKOLIJEM I PILETINOM
ZAPEČENI PIRINAČ SA BROKOLIJEM I PILETINOM

Популарни постови са овог блога

POSNA TROBOJNA OBLANDA

BELA PLAZMA TORTA

POSNA TORTA SA MEDENIM SRCEM