PRIZRENSKA TESPIŠTA


PRIZRENSKA TESPIŠTA
PRIZRENSKA TESPIŠTA

Testo:
250ml. vode
250ml. ulja 
3 šolje od 250 ml. brašna
250g. oraha
1/2 praška za pecivo

                              Prokuvati vodu i ulje pa kad proključa staviti brašno-promešati i dobro sve sjediniti i malo prohladiti (da masa može da se mesi).
Zatim u prohladjenu masu staviti 250 gr.oraha i pola praška za pecivo.
Sve dobro sastaviti pa staviti u tepsiju (debljine testa malog prsta)...Iseći na željene kocke i peći na 180.C oko 30min.
Ohladjenu tespištu preliti sa vrelim šerbetom....

Šerbet:
250 ml.vode
500 g.šećera
1 kesica vanilin šećera
PRIZRENSKA TESPIŠTA
PRIZRENSKA TESPIŠTA
PRIZRENSKA TESPIŠTA
PRIZRENSKA TESPIŠTA
PRIZRENSKA TESPIŠTA
PRIZRENSKA TESPIŠTA

Популарни постови са овог блога

POSNA TROBOJNA OBLANDA

BELA PLAZMA TORTA

POSNA TORTA SA MEDENIM SRCEM