PRIZRENSKA TESPIŠTA


PRIZRENSKA TESPIŠTA
PRIZRENSKA TESPIŠTA

Testo:
250ml. vode
250ml. ulja 
3 šolje od 250 ml. brašna
250g. oraha
1/2 praška za pecivo

                              Prokuvati vodu i ulje pa kad proključa staviti brašno-promešati i dobro sve sjediniti i malo prohladiti (da masa može da se mesi).
Zatim u prohladjenu masu staviti 250 gr.oraha i pola praška za pecivo.
Sve dobro sastaviti pa staviti u tepsiju (debljine testa malog prsta)...Iseći na željene kocke i peći na 180.C oko 30min.
Ohladjenu tespištu preliti sa vrelim šerbetom....

Šerbet:
250 ml.vode
500 g.šećera
1 kesica vanilin šećera
PRIZRENSKA TESPIŠTA
PRIZRENSKA TESPIŠTA
PRIZRENSKA TESPIŠTA
PRIZRENSKA TESPIŠTA
PRIZRENSKA TESPIŠTA
PRIZRENSKA TESPIŠTA

Популарни постови са овог блога

POSNA TROBOJNA OBLANDA

BELA PLAZMA TORTA

POSNA OBLANDA SA KEKSOM