SLATKA SRCULENCA

SLATKA SRCULENCA
SLATKA SRCULENCA


2jaja
2 kašike šečera
2 kašike ulja
4kašika brašna
2 kašike mleka ili jogurta
2 kašike mlevene čokolade ili kakaa
Fil:
250 g čokolade za kuvanje, iseckane
230 ml slatke pavlake
kašika ekstrakta po želji - rum, vanila...

Priprema

Umutiti jaja sa šećerom pa dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo,ulje i mleko.
Sipati pola bele mase u pleh, a u drugoj polovini dodati istopljenu čokoladu ili kašiku kakaa, pa sipati na drugoj polovini pleha. 
Peći na 180.c oko 15 minuta. Ispečeno testo ohladiti pa kalupom u obluku srca vaditi kolačiće i filovati ih...
Dok se kora peče pripremiti čokoladni fil: Slatku pavlaku stavite u šerpicu i zagrevajte na umerenoj temperatri. Čim počne da vri, dodajte iseckanu čokoladu i mešajte dok se ne dobije glatka, homogena masa. U fil dodati i ostatke kore i sve doro izmiksati. Sačekajte da se fil malo ohladi pre nego što ga stavimo u špric i dekorišemo naša srca.

SLATKA SRCULENCA
SLATKA SRCULENCA

Популарни постови са овог блога

POSNA TROBOJNA OBLANDA

BELA PLAZMA TORTA

POSNA TORTA SA MEDENIM SRCEM