Gaspaćo - hladna čorba od paradajza


Gaspaćo - hladna čorba od paradajza




450 g zrelog paradajza
1 čen belog luka
2 grančice svežeg peršuna ili bosiljka
300 ml paradajz soka Tomatello
2 mlada crna luka fino isečena
1 mala zelena paprika
1 krastavac
dve kašičice limunovog soka tri kašike maslinovog ulja
malo soli i crnog biberaGaspaćo - hladna čorba od paradajza
kockice leda
krutoni (kockice pečenog hleba)

PRIPREMA:

1. Potopiti paradajz u činiju sa ključalom vodom na 15 sekundi. Ohladiti ga i pa oljuštiti koru i krupno iseckati.
2. Staviti paradajz u blender i dodati mu beli luk i paradajz sok. Blendati dok ne postane glatko. Procediti kroz cediljku.
3. Umešati u čorbu mladi crni luk, zelenu papriku (očišćenu od semenki i veoma fino iseckanu) i fino iseckani krastavac, sok od limuna i maslinovo ulje. Začiniti solju i biberom i ostaviti da se ohladi 2 sata u frižideru.
4. Sipati u ohlađene činije za serviranje, i servirati ukrašeno krutonima




Популарни постови са овог блога

POSNA TROBOJNA OBLANDA

BELA PLAZMA TORTA

POSNA TORTA SA MEDENIM SRCEM