Piletina sa povrćem pripremana u voku

Piletina sa povrćem pripremana u voku
Piletina sa povrćem pripremana u voku
Hvala Vitapuru na ovom predivnom poklonu, jer da nije njega, ne bi bilo ni ovog veoma ukusnog i jedinstvenog ručka….

Sastojci:

  • 500 gr šnicli isečenih na trake
  • 1 glavica crnog luka – sitno iseckana
  • 1 veća šargarepa – isečena na trakice
  • 200 gr paprike isečene na trakice
  • 5 suvih šljiva bez koštica
  • 1 dl pavlake za kuvanje
  • 1/2 kašičice začina

Priprema:


Prvo prodinstati meso sa maslinovim uljem (potrebno je veoma malo ulja), zatim kada dobije rumenu boju, skloniti ga iz voka i u onu masnoću dodati crni luk, šargarepu, papriku i suve šljive isečene na tračice.
Sve zajedno dinstati oko 5 minuta. Povremeno protresti vok, zatim dodati i meso i dinstati jos 15 minuta. Pri kraju kuvanja dodati pavlaku. Servirati po želji i uživati u ovom fantastično ukusu.






Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM