Dupla štrudla

Dupla štrudlaDupla štrudla
Za testo.

1 kg brašna
500 ml mleka
100 ml ulja
1 jaje
1/2 kockice kvasca
2 kašike šećera
1 kašičica soli
1 kašika sirćeta
1 žumanac

Fil I:

200 g mlevenog maka
100 g. šećera 
1,5 dl. mleka 
Fil II:

200 g mlevenih oraha
2 dl mleka
4 kašike mlevenog keksa
100 g. suvog groždja

Priprema

Od navedenih sastojaka umesiti testo pa ga ostaviti da malo odstoji oko 15 minuta. 
Dok se testo odmara pripremiti fil ... u šerpicu staviti mak sa šećerom i mlekom pa kuvati 2 - 3 min. da se sve izjednači ...ohladiti fil.
Drugi fil sastaviti u šerpicu mleko i šećer i preliti preko oraha i keksa ... dobro izmešati.
Zatim testo odvojiti u 4 loptice.

Svaku lopticu razviti što tanje i premazati prvo sa makom  pa uviti i rolat pa drugu koru razviti sto tanje pa je namazati sa filom od oraha.Premazanu štrudlu posuti sa 50 g. suvog groždja. Preko ove kore staviti rolat sa makom i sve zajedno uviti u štrudlu.
Ovo ponoviti i sa druge dve kore .
Štrudlu ostaviti 15 minuta da odstoji premazati je sa belancetom i peći je 35 minuta na 180 stepeni.


Популарни постови са овог блога

POSNA TROBOJNA OBLANDA

BELA PLAZMA TORTA

POSNA TORTA SA MEDENIM SRCEM