Čokoladno - rum bombice


Čokoladno - rum bombice


Potrebno je:


  • 2 dl soka - narandža
  • 150 g šećera
  • 150 g margarina
  • 200 g keksa
  • 100 g oraha
  • 2 kašike ruma
  • 100 g čokolade
  • Za umakanje bombica:

    • 200 g čokolade
    • 4 kašika ulja
Staviti sok sa šećerom da provri dodati margarin. 
 Kada se margarin istopi dodati keks, orahe i rum. OdvojitI malo bele smese za unutrašnjost bombica, a u ostatak smese dodati istopljenu čokoladu. Ako je potrebno još keksa dodati. Masa za bombice treba da je kompaktna, ni mekana ni tvrda. 
Zato ako treba još keksa dodati... Praviti male bombice od bele smese, zatim praviti veće bombice od tamne smese. U svaku tamnu smesu staviti malu belu bombicu. Istopiti čokoladu sa uljem pa svaku bombicu valjati u čokoladu...

Популарни постови са овог блога

POSNA TROBOJNA OBLANDA

BELA PLAZMA TORTA

POSNA TORTA SA MEDENIM SRCEM