Čokoladno - rum uživanje
Za I koru:
- 3 jajeta
- 3 kašike šećera
- 3 kašike brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 2 kašike kakaoa
Za II koru:
- 3 jajeta
- 3 kašike šećera
- 3 kašike brašna
- 100g. čokolade
- 1/2 kesice praška za pecivo
Za fil:
- 500 ml mleka
- 2 kesice pudinga od čokolade
- 6 kašika šećera
- 2 kašike ruma
- 125 g margarina
- 100 g čokolade
- Za glazuru:
- 200 g Menaž glazure
- Za šlag:
- 500 g šlag kreme
- 4 dl mleka
Gotovu smesu izliti u tepsiji dim. 36 x 36 i peći na 180.C 15 min.
Ispečenu koru iseći na pola ...da dobijemo dve iste korice.
Druge dve korice(jednu pečemo pa je isečemo na pola ) na isti način umutiti samo što umesto kakao praha staviti rendanu čokoladu.
Fil:
Staviti mleko da se kuva (odvojiti 5 kašika mleka za puding).
U drugom sudu promesamo odvojeno mleko i šećer pa zakuvati zajedno sa mlekom i dodati čokoladu.. Kada se puding zgusnuo ohladiti ga .
Umutiti margarin pa dodati ohladjen puding i rum.
Umutiti i šlag kremu sa mlekom ....
500g šlag kreme sa 4 dl mleka.
Filovati tortu: ide prvo kora sa kakaom pa fil pa šlag , zatim kora sa čokoladom pa fil pa šlag, opet ide kora sa kakaom pa fil pa šlag i odozgo ide kora sa rendanom čokoladom sa kremom .
Tortu staviti u frižider da se fil stegne a u medjuvremenu otopiti Menaž glazuru.
Ja nemam mikrotalasnu pa glazuru zajedno sa čašom otapam u vrućoj vodi ...ćim je glazura istopljena (potrebno joj je samo jedan minut)prelijem preko torte .
Comments
Post a Comment