Čokoladno - rum uživanje



Čokoladno - rum uživanje

Za I koru:

  • jajeta
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 2 kašike kakaoa

Za II koru:

  • jajeta
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike brašna
  • 100g. čokolade
  • 1/2 kesice praška za pecivo

Za fil:

  • 500 ml mleka
  • 2 kesice pudinga od čokolade
  • 6 kašika šećera
  • 2 kašike ruma
  • 125 g margarina
  • 100 g čokolade
  • Za glazuru:
  • 200 g Menaž glazure
  • Za šlag:
  • 500 g šlag kreme
  • 4 dl mleka
Umutiti dobro jaja sa šećerom pa dodati brašno,kakao,prašak za pecivo ...sve dobro ujednačiti varjačom . 
Gotovu smesu izliti u tepsiji dim. 36 x 36 i peći na 180.C 15 min.
Ispečenu koru iseći na pola ...da dobijemo dve iste korice. 
Druge dve korice(jednu pečemo pa je isečemo na pola ) na isti način umutiti samo što umesto kakao praha staviti rendanu čokoladu.
Fil:
Staviti mleko da se kuva (odvojiti 5 kašika mleka za puding). 
U drugom sudu promesamo odvojeno mleko i šećer pa zakuvati zajedno sa mlekom i dodati čokoladu.. Kada se puding zgusnuo ohladiti ga .
Umutiti margarin pa dodati ohladjen puding i rum.
Umutiti i šlag kremu sa mlekom ....
500g šlag kreme sa 4 dl mleka.

Filovati tortu: ide prvo kora sa kakaom pa fil pa šlag , zatim kora sa čokoladom pa fil pa šlag, opet ide kora sa kakaom pa fil pa šlag i odozgo ide kora sa rendanom čokoladom sa kremom . 
Tortu staviti u frižider da se fil stegne a u medjuvremenu otopiti Menaž glazuru. 
Ja nemam mikrotalasnu pa glazuru zajedno sa čašom otapam u vrućoj vodi ...ćim je glazura istopljena (potrebno joj je samo jedan minut)prelijem preko torte .
Dekorisati po želji ...




Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM