Domaći raženo-integralni hleb


Domaći raženo-integralni hleb 



250g, integralnog brašna
250g. raženog brašna
250g. speltinog brašna
1kockica kvasca ili 2kašike suvog kvasca 

500ml. vode
1 kašika ulja
1 kašika sirćeta
2 kašičice soli
1 kašičica šećera(za kvasac)

Priprema:

Sastaviti brašno ,dodati so i mlaku vodu sa rastopljenim kvascem i kašičicom šećera. Tokom mešenja testa dodati ulje, sirće. Zamesiti testo  pa ga ostaviti da odmara pola sata.
Zatim testo podeliti na sedam loptica, poredjati u namašćenu tepsiju .
Loptice malo zaseći pa ostaviti testo da odmori još pola sata.
Peći na 200.C oko 30minuta.













Популарни постови са овог блога

POSNA TROBOJNA OBLANDA

BELA PLAZMA TORTA

POSNA TORTA SA MEDENIM SRCEM