Heljdo - ražena pita

Ovim putem bih se od srca zahvalila Marini Ignjatović 
na predivnom i jednostavnom receptu za ovako ukusnu pitu koja može da se pravi  i za doručak, ručak ili večeru (uz dodatak i raženog brašna)

Heljdo - ražena pita
Sastojci:
Za palačinke:

2 jaja
150 g heljdina brašna

100 g. raženog brašna
1 kašičica soli
1 dl ulja

2 dl. mleka

2 dl. vode (treba da bude redje )
vode po potrebi

Za fil:

300 gr sira
2 kašike kisele pavlake
2 jaja


Umutiti jaja pa kada postanu penasta dodati ulje ,brašno i vode da se dobije testo kao za  palačinke.Peći palačinke .
Sir isitniti dodati kiselu pavlaku i 2 jaja. Dobro izmešati.
U okrugli kalup ili tepsiju (veličine palačinke ) staviti 1 palačinku , premazati sa 2 kašike fila , opet palačinka fil i tako redom dok se ne utroši sav materijal.
Tako složenu heljdopitu peći na 200 stepeni 30 minuta da dobije zlatno braon boju.

Originalan recept :Hrana ljubavi






Популарни постови са овог блога

POSNA TROBOJNA OBLANDA

BELA PLAZMA TORTA

POSNA TORTA SA MEDENIM SRCEM