Podvarak sa dimljenom piletinom

Podvarak sa dimljenom piletinom 
Još malo kupusa pa da se i ovo zadnje za ovu godinu iskoristi uz nezaobilazan podvarak...

500 g. ribanca (kiseo kupus iseći na tanke tračice)
2-3 kašike domaće masti
1 kašičica začina
1/2 kašičice bibera
2-3 lista lovora
1 kašičica aleve paprike 

meso po želji ...ja sam stavila domaću dimljenu piletinu
Sužiti uz nezaoblaznu projicu ...
                                          Kupus dobro oprati (ako je kiseo) iscediti i ostaviti sa strane.
Meso propržiti 5 min. sa jedne strane i 5 min. sa druge strane. 
Skloniti meso pa u tu masnoću dodati i dve kašike masti pa izdinstati (propržiti kupus)
Dodati zaćin, biber i 1 kašičicu aleve paprike ...kad se to malo (10 min)prodinsta staviti i dva tri lista lovora.
Sve promešati uz dodatak i 1 dl vode.,pa u tepsiju staviti kupus odozgo pore
djati meso . Pokriti alu folijom i peći 30 min.Zatim foliju skloniti pa jos malo dopeći.... 
Sluziti uz integralnu projicu ovde je recept.....





Популарни постови са овог блога

POSNA TROBOJNA OBLANDA

BELA PLAZMA TORTA

POSNA TORTA SA MEDENIM SRCEM