Slana torta sa testeninom i tikvicama




Slana torta sa testeninom i tikvicama


400 g. Danubius testenine
1 tikvica
Za pohovanje tikvica:
2 jaja
prezle, susam i lan promešati.... Iseći tikvicu po dužini , posoliti pa valjati u brašno, jaja, i prezle pomešane sa susamom i lanom . Pohovati samo jednu stranu tikvice a drugu samo malo propržiti.
Pržene tikvice poredjati na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće.

Fil:

1 manja glavica crnog luka - sitno iseckati
i veća šargarepa - iseckati na kockice
100 g. šunkarice - sitno iseckati
malo peršuna
1/2 kašičice začina
1/2 kašičice bibera
                           Propržiti na malo masnoće crni luk sa šargarepom , pa kada smesa omekne dodati šunkaricu, začine i na kraju peršun.

Preliv:
100 ml. pavlake za kuvanje 
2 jaja
so po ukusu
U vatrostalnoj zamašćenoj posudi naslagati pohovane tikvice(strana koja je pohovana treba da je spolja) pa preručiti testeninu (skuvanu i sastavljenu sa filom), i na kraju preliti sa prelivom . Peći na 200.C. samo 10 min. 
Malo prohladiti pa izručiti na tacnu.... dekorisati po želji i uživati u svakom zalogaju ....



Популарни постови са овог блога

POSNA TROBOJNA OBLANDA

BELA PLAZMA TORTA

POSNA TORTA SA MEDENIM SRCEM