Punjeni crveni luk

Da Vam uživaju sva čula i da iznenadite i ukućane i goste preporučila bih Vam da koristite ručno napravljeno Etno Posudje Govedarice . Veoma laka priprema jela i dugo zadržavanje toplote .... priprema jela na veoma zdrav način ....



Punjeni  crveni luk


6 većih glavica crvenog luka
1 veća šargarepa
400 g. mlevenog mešanog mesa
1 šolja pirinča
1 kašičica crvene paprike
1/2 kašičice bibera
100 g. seckane slanine
malo mirodjije
peršuna
1 kašičica suvog začina 

                             Prvo lepo očistiti pa onda lagano izdubiti crveni luk. Sve što smo izvadili (sredinu) iz crvenog luka sitno iseckati. Staviti malo ulja da se zagreje pa dodati iseckan crveni luk zatim dodati i sitno iseckanu šargarepu. Dinstati dok luk ne dobije staklasti izgled, dodati začine pa mleveno meso.
Dinstati još malo da se smesa sjedini.
Puniti izdubljeni luk i redjati u keramičku posudu koju smo malo namazali mašću.
Sipati 2 dl. vode poklopiti i staviti u pećnicu da se pipremljeni luk peče.
Kada je keramička posuda stavljena u šporet tek onda lagano uključiti grejanje rerne. 
Peći na 200.C .... Potrebno je 1 h peći a zatim rernu isključiti i ostaviti da krčka još pola sata
Uživati uz obavezne projice....




Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM