KINDER PINGVIN


KINDER PINGVIN



Testo:
3jaja
3 kašika šećera
3 kašika brašna Naše Zrno T- 400
1/2 praška za pecivo
1 kašika kakaa
3 kašika tople vode
Krema:
500 ml.slatke pavlake
1 kesica želatina
4 kašika vode
Premaz:
200 g čokolade
1 kašika ulja
70 g. margarina
50 ml.vode
Glazura:
100 g. čokolade
50 g.margarina
2 kašike ulja
Priprema kora:
              Umutiti prvo dobro belanca sa šećerom dodati žumanca i nastaviti sa mućenjem  pa zatim dodati praškaste namirnice(brašno, kakao i pecivo),lagano varjačom izmešati pa dodati i toplu vodu staviti u veći pleh i ispeći koru. Ispečenu koru preseći na dva ista dela. A mogu da se peku i dve posebno kore. Ja sam pekla u plehu dimen. 36x34
Peći na 180, C 10 min.
Priprema kreme:
               Razmutiti zelatin sa 4 kašika vode da želatin nabubri. Umutiti slatku pavlaku pa dodati nabubreli želatin koji smo na tihoj vatri malo istopili.
Priprema premaza:
U šerpi staviti vodu i margarin kada se istopi margarin dodati čokoladu i ulje ...prohladiti.

Filovati: Kora pa pola kreme preko kreme razliti premaz staviti u frižider da se čokolada stegne ...zatim staviti drugi deo kreme .
Istopiti čokoladu sa uljem i margarinom pa preliti ceo kolač....


Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

BELA PLAZMA TORTA

POSNA OBLANDA SA KEKSOM