Potaž od bundeve (za post na vodi)
Post je uveliko počeo evo jednog veoma brzog ,zdravog i veoma ukusnog ručka.
Potaž ili gusta čorba je veoma lepo zdravo i veoma jeftino jelo .
400 g. očišćene bundeve
3 veće šargarepe
1 veći crni luk
2 krompira
so. biber,bosiljak
beli luk(2 česne)
malo peršuna
1,5l. vode.
Bundevu iseckati na kockice pa staviti u vodu da se kuva , dodati i šargarepu očišćenu i iseckanu na kockice kao i krompir a crni luk iseći na pola pa prepeći na plotni na foliji i dodati povrću da se sve zajedno kuva.
Kuvati sve oko pola sata zatim pola vode odliti u većoj čaši. Skuvano povrće ispasirati sa štapnim mikserom pa ako je mnogo gusto dodati još vode (one procedjene).
Vratiti na vatru pa dodati i iseckani beli luk kao i iseckan bosiljak. Kada potaž provri začiniti i servirati uz domaći hleb ...ili po želji.
Comments
Post a Comment