Posna čokoladna torta

C Kakao,C Prašak za pecivo, Vanilin šećer, Puding i Šlag predstavljaju proizvode bez kojih ni jedna proslava ne može da prođe!
 I posni recepti imaju svoj ukus i kvalitet sa C slatkim proizvodima!!!!

Posna čokoladna torta


3 čaše brašna(čaša 1,5dl.)
2 čaše šećera
2 čaše kisele vode
2 kesice C vanilin šećera
1 kašičica C sode bikarbona
1 velika kašika C kakaa
1 pomorandža (rendana kora)
                                     Sastaviti prvo sve praškaste proizvode (brašno,čećer, vanilin šećer, soda bikarbona i kakao)pa zatim dodati kiselu vodu i rendanu koru pomorandže.
Koru izliti u pleh u kojem smo stavili papir za pečenje i pečemo na 200. C . 15 min.
Ispečenu koru ohladiti i preseći na pola. Tako da dobijemo dve kore.

Fil I:
500 ml. sok od kajsije
1kesica C pudinga od čokolade
2 kašike C čvrstin
2 kašike šečera
100 g. posne crne čokolade
150 g. posnog margarina
200 g. šlag pene(posna)
200 ml. kisele vode
                                  Skuvati puding i čvrstin u soku od kajsije (razmutiti u malo soka čvrstin i puding pa sve izručiti u provreo sok) dodati i šećer, kada se puding zgusne dodati čokoladu.
Malo prohladiti pa dodati i margarin i sve mešati da se fil dobro sastavi sa margarinom .
Ohladiti fil pa odvojiti pola fila. 
Umutiti šlag sa kiselom vodom pa podeliti šlag na dva dela. Jedan deo staviti u fil sa čokoladom a drugi deo šlaga ostaje takakv kakav jeste.
Filovati:
Kora tamni fil pa svetli fil pa šlag, kora tamni fil, svetli fil pa šlag.
Filove podeliti na dva jednaka dela jer se filuju dve kore.... 
Ukrasiti po želji. 
Veličina pleha je 36 x 36 pa sečete koru na dva jednaka dela!!!!





Популарни постови са овог блога

POSNA TROBOJNA OBLANDA

BELA PLAZMA TORTA

POSNA OBLANDA SA KEKSOM