Grčka sladoled torta




Grčka sladoled torta


U1l. mleka sipati
300 g. šećera
prokuvati i ohladiti. Dok se mleko hladi uzeti drugih
3 dl. mleka (hladnog) i potopiti 4 kesice C želatina.
Kada se mleko ohladilo dodati rastopljeni želatin i blago mikserom mutiti da se dobije glatka masa u koju dodajemo 
500 g. C šlaga
                   Sve dobro umutiti oko 10 min. pa dobijeni fil podeliti na tri jednaka dela.
I-deo dodati 300 g. rendane čokolade
II-deo dodati 300 g. iseckanih jagoda. 
III-deo dodati 300 g. mlevenog plazma keksa
                         U pleh dim.36x24 staviti foliju ...preko folije sipati prvi deo pa drugi deo pa treci deo. Zatim preko zadnjeg dela poredjati piškote(potrebno je dve manje kutije ) koje su provlačene kroz sok od jagoda.
Torta neka odstoji u frižideru pa izvrnuti na tacnu za tortu

Dekorisati po želji....








Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM