Lisnati kroasani sa kremom

Lisnati kroasani sa kremom

Za testo:

20 g kvasca
500 ml mleka          
50 ml ulja
2 jaja
1 belance
2 kašike pavlake
1 kg brašna Naše Zrno oštro
na vrh kašičice malo soli
2 kašičice šećera
Za premazivanje kora:

100 g margarina


                               Zamesiti testo pa ga ostaviti da odmara oko 10 minuta. Zatim ga premesiti i odvojiti na 12 loptica.
Razvijati svaku lopticu veličine manjeg tanjira pa ih premazivati istopljenim margarinom tako uraditi sa šest razvijenih loptica-šestu ne premazati.
Tako isto uraditi i sa ostalih 6 razvijenih loptica.
 Zatim razviti koru što tanje i podeliti koru na što manje trokutiće na svaki trokutić staviti malo krema pa uvijati u kiflu.
Pečemo ih na 200 C oko 20 minuta.   

Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM