Cheese cake sa jagodama i malinama

Cheese cake sa jagodama i malinama
Kora:

400 g. keksa
150 g. otopljenog margarina
100 ml. soka od pomorandže

Krem:

500ml. slatke pavlake
150 g. šećera u prahu
500 g. krem sira (ja sam koristila Ela sir)
100 ml. vrućeg mleka
100 ml.vode
20 g. želatina


Žele od malina:
300 g. zamrznutih ili svežih malina
100 ml. vode
3 kašike šećera
10 g.želatina

Žele od jagoda:
300 g. zamrznutih ili svežih jagoda

100 ml.vode
3 kašike šećera
10 g. želatina

                  Priprema:
                  Kora: Pomešati keks, margarin, sok i istopljeni margarin. Sve dobro umesiti pa dobijenu masu izručiti u kalup. Dobro rukama utapkati masu. Ostaviti u frižider da se hladi dok pripremimo krem.

                   Krem: Pomešati želatin i vodu i ostaviti 5 min. da želatin nabubri.
Zatim želatin pomešati sa toplim mlekom .
Umutiti slatku pavlaku pa dodati krem sir , šećer u prahu i želatin. Sve dobro izmiksovati. Od dobijenog krema odvojiti 5 punih kašika fila i premazati koru. U ostatak krema sipati skuvani i ohladjeni  žele od malina 


Priprema zelea od malina:
Pomešati želatin sa vodom i ostaviti 10 min. da nabubri. U šerpu staviti maline i šećer i na laganoj vatri zagrevati voće zatim vatru povećati i kuvati kada proključa još 5 min. Prohladiti i dodati želatin ...dobro izmešati i ohladiti žele .
Izmiksti dobro žele od malina sa ostatkom belog krema i preliti preko belog dela.
Ohladiti Chiz u frižideru dok pripremamo žele od jagoda.

Priprema želea od jagoda:                   

 Pomešati želatin sa vodom i ostaviti 10 min. da nabubri. U šerpu staviti jagode i šećer i na laganoj vatri zagrevati voće zatim vatru povećati i kuvati kada proključa još 5 min. Prohladiti i dodati želatin ...dobro izmešati i ohladiti žele .
Ohladjeni žele sipati preko krema .
Ostaviti 2 sata u frižideru da se dobro chiz kejk ohladi skinuti obruč pa uživati u svakom zalogaju....





Популарни постови са овог блога

POSNA TROBOJNA OBLANDA

BELA PLAZMA TORTA

POSNA OBLANDA SA KEKSOM