Karamel torta



Tamne kore:
4 jaja
4 kašika šećera
4 kašika brašna
2 kašike C slatki kakao
2 kašike ulja
                     Umutiti 2 jaja sa 2 kašike šećera,kada je masa dobro umućena varjačom lagano umešati brašno ,kakao i 1 kašiku ulja. Dobijenu masu izručiti u podmazan pleh i peći. Na 200.C 10min.
Na isti način ispeći još jednu tamnu koru .
Žuta kora:
2 jaja
2 kašike šećera
2 kašike brašna
1 kašika ulja
                   Umutiti dobro jaja sa šećerom, kada je masa dobro umućena varjačom lagano umešai brašno i kašiku ulja. Masu izručiti u pleh i peći na 200.C 10 min.

Ja sam pekla u plehu u obliku srca...

Fil I:
700 ml. mleka
2 pudinga C ukus karamel
125 g. margarina
6 kašika šećera
                           500 ml. mleka staviti da provri , u dugom sudu sipati 200 ml. mleka i puding sa šećerom.Lagano izmešati pa sipati lagano u vrijuće mleko. Kuvati puding dok se ne zgusne, skloniti sa vatre i ohladiti. U ohladjen puding izmiksti margarin i dodati 2 pune kašike umućene šlag kreme.
Fil II:
1 kesica C šlag kreme sa ukusom Vanile (180g)
300 ml. mleka
                       Umutiti šlag sa mlekom .

Filovati tortu: Tamna kora koju poprskamo sa mlekom u kome smo dodali 2 kašike ruma. Zatim stavimo fil I pa umućeni šlag ( Fil II), pa žuta kora fil pa šlag, i na kraju tamna kora fil i šlag. Dekorisati po želji.

                                    







Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM