Vanilice


Testo:
500 g masti
2 kašike šećera
1 limun - izrendana kora
2 žumanca
1 celo jaje
1 dl mlake vode
400 g. brašna Naše Zrno T-500

400 g. brašna oštro Naše Zrno 

Priprema

Umutiti penasto mast pa dodati jaje, žumanca i izrendanu koru od limuna.

Dodati vodu i postepeno dodavati brašno dok ne prestane testo da se lepi za ruke. Sve zajedno dobro umesiti ,testo ostaviti malo da odstoji (15 min:)

Testo zatim razvaljati u veću jufku debljina 0,5 cm.
Vaditi kalupom vanilice raznih oblika, peći da budu blede, na 180 stepeni 15 minuta.
Ispečene vanilice mazati džemom ili kremom i valjati u prah šećer....

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

BELA PLAZMA TORTA

POSNA OBLANDA SA KEKSOM